miércoles, 25 de julio de 2007

Mister Blueberry


Guió i Dibuix: Jean Giraud.

He pensat que per començar a escriure sobre el món del còmic aquest seria un personatge perfecte. Supose que tots coneixereu al tinent Mike Steve Blueberry, personatge de paper creat per les mans de Jean Giraud i Jean Michel Charlier. Aquest oficial rebel del seté de cavalleria Nord Americà, amic dels indis i de la botella, ens presenta ara una història en què es troba allunyat de la seua joventut militar.
Blueberry ha corregut moltes aventures i en aquest moment s’ubica dintre d’una de les llegendes més famoses del far west. Parle de l’enfrontament que va haver a la ciutat de Tombstone. La baralla protagonitzada per germans Earp, i John “Doc” Hollyday, d’una banda, i els Clanton, els MacLaury i Johnny Ringo, d’una altra. Serà el duel més mític d’un far west en hores baixes. Serà el duel a l’OK Corral.
Aquesta història ha estat contada per molts directors de cinema nordamericans infinitat de vegades, entre les quals destacarem, Passió dels forts, Duel de titans, Tombstone. Ciutat sense llei o Wyat Earp. Esta vegada s’inclouran nous personatges, i el principal d’ells serà el nostre tinent de cavalleria, que amb el pas del temps s’ha convertit en un jugador de poker que compartirà taula i joc amb els principals personatges d’aquesta història real.
La mala fortuna i un antic compte pendent portaran a Blueberry al llit a causa d’un trets que li dispararà un jove pistoler en una mena d’emboscada. Açò li permetrà contar-li una història de la seua joventut a un escriptor de l’est que creua tot el país amb la intenció de recrear les mítiques aventures del nostre personatge. Aquesta història serà el punt de partida per introduir un altre personatge en la narració: el cap apatxe Gerónimo.
En fi, una sèrie d’aconteixements que acabaran amb el famós duel, que portarà la “pau”, encara que siga entre cometes, a la ciutat de Tombstone.
La sèrie està composada per cinc àlbums amb els següents títols: Mister Blueberry, Ombres sobre Tombstone, Gerónimo l’apatxe, OK Corral i Dust.
Per a ser una història protagonitzada pel genial personatge i amb el tema de fons de l’OK Corral, pense que el resultat podia haver estat una mica millor. Ara bé, no hi ha que deixar de banda el fet de què estem davant d’uns àlbums protagonitzats per Blueberry, i això sempre és una garantia.

No hay comentarios: