miércoles, 25 de junio de 2008

Rebobine, per favor

2008, Comèdia. Direcció i Guió: Michel Gondry. Música: Jean Michelle Bernard. Intèrprets: Mos Def, Jack Black, Danny Glover y Sigourney Weaver.

Esta setmana he anat al cinema a vore esta pel·lícula sense massa expectatives. Vaig vore el tràiler i em va cridar l’atenció la manera que tenien de tornar a rodar les pel·lícules i em va picar la curiositat. La cinta es va estrenar fa uns mesos, però a Alcoi encara no havia arribat, i ha sigut ara quan hem tingut la sort de poder vore-la.
La pel·lícula ens conta con un parell de joves intenten salvar un vell i antiquat vídeo-club abocat al tancament en un barri pobre d’una gran ciutat. Inicialment estava una mica decebut davant el visionat de la cinta. Les tonteries de Jack Black i Mos Def, em semblaven massa exagerades per a una història que no necessitava d’aquestos tocs d’humor tan grotescos per a funcionar bé. Però a partir de la magnetització de les cintes de vídeo i el conseqüent borrat de les mateixes, la cosa va canviar per a millor. És en eixe moment on vorem els millors instants de la cinta, quan els propis protagonistes comencen a crear les seues pròpies versions de les pel·lícules clàssiques de la història del cinema. Ací trobarem els gags més divertits i enginyosos de tota l’obra. A banda de poder veure seqüències de cintes tan genials, com Els caçafantasmes, 2001: Una odissea de l’espai, Passejant a Miss Daisy o Els paraigües de Txesburg, trobarem escenes del documental Quan forem reis, pel qual tinc una especial debilitat, i que narra la història del combat al Zaire entre Mohammed Ali i George Freman.
A la part final de la cinta, serà una pel·lícula de creació pròpia la que agafarà el protagonisme del film, donant-nos fins i tot alguns moments realment entranyables, i fins i tot, nostàlgics o emotius. Cal destacar també, la intervenció en la pel·lícula d’actors de la talla de Danny Glover, o inclús de Sigourney Weaver.
Un producte interessant amb moments molt divertits, en especial per als amants del 7é art.

No hay comentarios: